orchid
Casa cu Flori 2019.png

La Casa cu Flori încercăm, pe cât posibil, să fim cât mai prietenoși cu mediul înconjurător, sau cum se spune: amprenta noastră ecologică să fie cât mai redusă. Unul dintre obiectivele noastre este să fim o casă verde, economică, ecologică.

Din păcate munca cu bătrânii bolnavi este dificilă și uneori necesită exces de apă, exes de pampers și alte produse care se folosesc în cantități mari, de aceea încercăm să compensăm prin altele. Încercăm să fim economi cu mâncarea și să aruncăm tot mai puțin. Este unul dintre obiectivele la care ținem foarte mult pentru că este o risipă de mâncare necontrolată mai ales în România.

Casa a fost astfel construită încât să fie bine izolată, să fie călduroasă iarna și de asemeni foarte bine iluminată natural prin geamurile mari și mai ales prin peretele de sticlă al casei și al serei. Vara folosim aer condiționat și am ales un aparat din gama eco cu un consum mai redus de energie și, în plus, am adăugat perdele speciale pentru peretele de sticlă astfel încât să avem un consum tot mai redus al aerului condiționat.

În bucătărie am insistat încă de la început pe folosirea mașinii de spălat vase A++ (deocamdată doar A++) pentru că este mult mai ecologic: consum de apă redus, consum de detergent redus, consum de energie redus.

Becurile din întreaga casă sunt de tip LED pentru a se consuma cât mai puțin curent electric. De asemenea avem senzori de mișcae în băi și pe holuri și astfel se reduce semnificativ consumul de electricitate pentru că becurile stau aprinse doar când este necesar. Sistemul cu senzori este și unul de alertă pentru că așa se observă foarte ușor noaptea când este mișcare în casă.

Vasele de plastic sunt nu doar sigure dar nu sunt zgomotoase... așă că, în concordanță cu unul dintre mottourile noastre (“bătrânii sunt ca niște copii”) ne-am mobilizat pentru a îmbunătăți serviciile... acum vesela este identică cu a copiilor. Fiind pentru copii, nu există niciun risc ca ea să nu fie în standardul de igienă și sănătate: Fără Bisfenol A (BPA). Se poate recicla separat, dacă acest serviciu este disponibil pe plan local.

Încercăm pe cât posibil să cumpărăm produse Forest Stewardship Council. De asemeni, ceaiurile, cacao şi cafeaua, dar şi fructele precum bananele, pe care le folosim sunt conforme cu principiile Rainforest Alliance & UTZ dar şi u principiile Fairtrade International. Căutăm şi folosim produse din zona noastră, din ferme locale, conform principiului Farm to Table.

ftot.png
rec.png