Bătrânii sunt flori în grija noastră

 

Casa cu Flori este un proiect de familie din 2015 prin care am dorit  să realizăm un centru unde rezidenţii să se simtă aşa cum se simt în propria casă. Dorința noastră a dat naștere unui  loc cald şi primitor și, totodată, unui loc unde rezidenții să fie, dar și să se simtă, cât mai în siguranţă. Personalul calificat va face tot ce îi stă în putinţă ca viaţa locatarilor să fie cât de mult uşoară, plăcută, confortabilă, liniștită, comodă și activă. Respectul și profesionalismul sunt principalele calități ale echipei Casei cu flori, astfel încât totul să fie la cele mai înalte standarde.

 

Casa cu Flori poate să găzduiască persoane care suferă de diverse afecţiuni care necesită îngrijire specială. Am încercat să realizăm o casă  unde oricine, indiferent de starea de sănătate, să se simtă ca acasă. Cazarea se face în camere cu 2 sau 3 locuri, aranjate cu mobilier nou, conform standardelor. Decorarea este realizată astfel încât șă nu amintească de atmosferă rece, „ca de spital”.


Băile sunt astfel concepute fără  praguri, astfel încât să nu existe riscul de împiedicare facilitându-se astfel accesul persoanelor cu deficiențe locomotorii. Podeaua este încălzită nu doar ca un element de confort, ci şi pentru facilitarea uscării podelelor, ca un element de siguranță suplimentar.


Alimentaţia constă în 3 mese principale pe zi şi gustări. Vom ține seama de nevoile alimentare speciale ale rezidenților și vom avea o grijă sporită de persoanele care nu se pot alimenta singure. În Casa cu Flori avem un loc de luat masa, iar în cazurile particulare, locatarii pot lua masa în camerele lor.

Bătrânii, de fiecare dată când sunt verificați (inclusiv schimbat de pampers sau că li s-a dat apă, etc.), personalul scanează cu smart-phone-ul și astfel avem în orice moment garanția monitorizării permanente. La Casa cu Flori avem personal non-stop! Avem un sistem de alarme pentru fiecare bătrân în parte, astfel acesta poate suna când are nevoie de ceva şi pe panoul central o să apară cine a sunat.

 

Alte servicii:
•    Evaluare generală a stării de sănătate, efectuată de medicul de familie al căminului (cu condiţia ca pacientul sa fie transferat la medicul nostru de familie);
•    Administrarea medicaţiei individuale a pacientului;
•    Asistenţă permanentă 24/24H.
•    Servicii de spălătorie;
•    Servicii de coafură, frizerie, manichiură - la cerere;
•    Organizarea sărbătorilor tradiţionale (Crăciun, Anul Nou, Paști, onomastice, etc.) şi a zilelor de naştere sau de nume, aşa cum se face în fiecare casă;
•    Participare la activitățile zilnice fizice, mentale și spirituale, în funcție de interesul fiecăruia;

 

Pe lângă serviciile medicale și de cazare, Casa cu Flori oferă diverse posibilităţi de a petrece timpul. Fiecare cameră este dotată cu un televizor. Livingul mare este dotat cu un televizor, canapele, scaune şi mese astfel încât rezidenţii să poată să socializeze, să poată să joace diverse jocuri de societate, să citească (întrucât avem o bibliotecă cu un număr destul de mare de cărţi), să asculte muzică, etc. Numele Casa cu Flori  este dat de sera cu un număr mare de plante de interior, iar etajul are un luminator care conferă spațiului de locuit o atmosferă unică. Vor fi încurajate activităţi precum lucrul manual, pictura sau tricotat, precum și mişcarea/sportul, în măsura în care este posibil acest lucru, iar pentru acestea din urmă, la cerere, puteți apela la serviciile unui kinetoterapeut cu experienţă în domeniu. De asemenea, vom organiza activități cultural-religioase: invitarea unor reprezentanţi ai bisericii, care să abordeze subiecte religioase, care să răspundă la întrebările vârstnicilor şi care să ofere servicii religioase specifice. La cerere, se pot organiza diverse excursii tematice. Curtea Casei cu Flori este de aproape 4000 mp în care locatarii se pot plimba prin livadă, pot îngriji flori, etc.

COVID-19: Din punct de vedere al protecției împotriva răspândirii COVID-19 societatea noastră a luat masurile necesare încă de la începutul pandemiei declarate de Organizația Mondială a Sănătății la data de 11 martie 2020. Deși încă nu erau proceduri clare și îndrumări din partea organizațiilor responsabile din România noi am aplicat foarte rapid măsurile din Coreea de Sud, una dintre primele țări grav afectate dar și un exemplu pentru gestionarea crizei. Datorită acestor măsuri care au părut inițial drastice nu am avut niciun caz de COVID-19 la bătrânii noștri până în prezent. Măsurile luate care sunt și acum valabile: personalul poartă mască non-stop, dezinfecția mâinilor și încălțămintei la întrarea în casă, în afară de personal nimeni nu poate intra în casă (desigur că se fac vizite și familiile pot vedea bătrânii), paravane de plexiglas pentru vizitare, triaj epidemiologic, termometrizare, dezinfecția cu alcool minim 70%, clor, lămpi UV, nebulizator, aerisire permanentă, dezinfecția periodică a sistemului de aer condiționat, cameră izolatoriu cu circuit pentru internarea bătrânilor în centru unde masurile sunt stricte pentru 14 zile, păstrarea distanței fizice chiar și între bătrâni, testarea angajaților realizată de Direcția de Sănătate Publică în sistem Real Time PCR.